Anvendelse
Træf:
Stærk  > 80: 0 Middel  80-60: 0 Svag  < 60: 0
Peg med musen i boksen Forside   |   Reset og prøv igen   |   

 

  Modningstid
  Holdbarhed
  Smag og anvendelse
Smag og anvendelse  
Smager mest sødt og bruges som spiseæble
Smager mest surt, og bruges som madæble
Smager både sødt og surt og kan bruges både som madæble og som spiseæble
Æblet har en kraftig og særpræget aromatisk smag
Æblet har en vis bitterhed
Kødet er tørt
Kødet er middel saftigt
Kødet er meget saftigt
Dette valg er
helt sikkert temmelig sikkert usikkert
1  Æblets smag og anvendelse
Smag er vanskelig at beskrive, men de fleste kan smage, om noget er surt.

Balancen mellem æblets sukker og syre er derfor valgt her som den enkleste smagskarakter.

Vælg æbler, der er modne, og smag grundigt på dem.

Hvis hovedindtrykket er syrligt, så vælg denne karakter.

Mange af de gamle sorter er syrlige æbler, som er meget velegnede til mad.

Aroma i frugtkødet er det, du kan smage ud over sukker og syre.

Aroma er for nogle sorter en sikker sortskarakter. Det gælder f.eks. Cox Orange, Ananas Reinette og Filippa, som har hver sin helt karakteristiske aroma.

 

 


CLOSE