|
||
Luk |
Karmelitter Reinets historie og anvendelse
Karmelitter Reinet stammer oprindeligt fra Frankrig .
Sorten kendes også under synonymerne Clace Rouge.
Karmelitter Reinet er en frøplante
Karmelitter Reinet er kendt i Danmark siden 1865. Sorten er eller har været meget lidt eller slet ikke dyrket.
Karmelitter Reinet gror på Pometet.
Træet
Karmelitter Reinet blev i årene 1997 og 1999 bedømt under usprøjtede forhold i Sydtyskland. Karmelitter Reinet fik skurvangreb på omtrent halvdelen af æblerne, skurvangreb på knap halvdelen af bladene og meldugangreb på lidt færre end halvdelen af skuddene.
Blomsterknopperne sidder overvejende på ældre grene.
Blomsterfarven i ballonstadiet er lysrosa. Selve blomstringen er tidlig.
Blomsterne er middelstore med blomsterblade, der rører hinanden.
Æblets kvalitet og sæson
Æblets sæson er sen, det er spisemodent fra november/december.
Karmelitter Reinet er høstmoden sent (sidste halvdel af oktober).
Æblet har et kun lidt attraktivt ydre.
Kødet er middel saftigt med svag sødme, svag syrlighed og ingen eller svag aroma.
Æblet har lille tendens til stødskader.
Smagen af Karmelitter Reinet vurderes samlet som mindre god.
Æblets ydre
med en længde på 67 mm og en diameter på 70 mm, målt på det bredeste sted.
Formen er rund og lidt asymmetrisk.
Æblets grundfarve er grøn . Dækfarven er rød/mørkelilla.
Dækfarven dækker ca. 100 % af æblet. Æblets dækfarve er helt jævn.
Skrællens overflade er glat.
Lenticellernes farve virker brown, large whitish rings i forhold til grundfarven og pink, no rings i forhold til dækfarven.
Stilken er lang og middel tyk, ca. 15 mm lang og ca. 2,2 mm tyk.
Der er opsvulmet stilk.
Stilkgruben er middeldyb, uden rust.
Bægerhulen er middeldyb, og bægeret er middelstort og lukket.
Der er svage ribber omkring bægeret.
Æblets indre
Når æblet er gennemskåret fra blomst til stilk kan man se følgende karakterer:
Kernehusets diameter er ca. 26 mm. Kernehuset udgør ca. 0,38 af hele æblets diameter.
Kernerne er beige og middelstore.
Skrællen er tyk. Frugtkødet har en grønlig farve.
Kødet er fast med en middel fin struktur.
Kødet har middel tendens til brunfarvning efter overskæring.
|