|
||||||
Luk |
Rød Kanels historie og anvendelse
Rød Kanel stammer oprindeligt fra Rusland fra Saratov .
dannet før 1915.
Sorten er eller har været meget lidt eller slet ikke dyrket.
Rød Kanel gror på Pometet.
Træet
Blomsterknopperne sidder overvejende på ældre grene.
Blomsterfarven i ballonstadiet er gulrosa. Selve blomstringen er tidlig.
Blomsterne er middelstore med blomsterblade, der er overlappende.
Æblets kvalitet og sæson
Æblets sæson er middeltidlig, det er spisemodent fra september/oktober.
Rød Kanel er høstmoden middeltidligt (sidste halvdel af september).
Æblet har et middel attraktivt ydre.
Kødet er middel saftigt med middel sødme, middel syrlighed og nogen aroma.
Æblet har middel tendens til stødskader.
Smagen af Rød Kanel vurderes samlet som middel god.
Æblets ydre
Æblet er lille til middel med en længde på 49 mm og en diameter på 59 mm, målt på det bredeste sted.
Formen er flad/fladrund og lidt asymmetrisk.
Æblets grundfarve er gul. Dækfarven er rød.
Dækfarven dækker ca. 50 % af æblet. Æblets dækfarve er jævn med tydelige striber.
Skrællens overflade er fedtet.
Lenticellernes farve virker lysebrune i forhold til grundfarven og lysebrune i forhold til dækfarven.
Eventuelle ringe rundt om lenticellerne virker hvide i forhold til grundfarven
Stilken er lang og tynd, ca. 18 mm lang og ca. 1,9 mm tyk.
Stilkgruben er middeldyb, uden rust.
Der er svage ribber omkring bægeret.
Æblets indre
Når æblet er gennemskåret fra blomst til stilk kan man se følgende karakterer:
Bægerrøret er konisk eller skålformet og støvtrådene er placeret midt i bægeret.
De grønne linjer om kernehuset slutter midt på bægerrøret.
Kernehusets diameter er ca. 21 mm. Kernehuset udgør ca. 0,36 af hele æblets diameter.
Skrællen er middeltyk. Frugtkødet har en rødstribet farve.
Kødet er middelfast med en fin struktur.
Kødet har ingen tendens til brunfarvning efter overskæring.
|