|
||||||
Luk |
Cox 'La Vera' Røds historie og anvendelse
Cox 'La Vera' Rød stammer oprindeligt fra Holland fra Ulestraten .
Cox 'La Vera' Rød er en mutation af Cox´s Orange dannet 1986.
Sorten er eller har været noget dyrket.
Cox 'La Vera' Rød er eller har været egnet til dyrkning i erhverv.
Æblet bruges som spiseæble/som madæble.
Cox 'La Vera' Rød gror på Pometet.
Træet
Træet har en middelkraftig, bredkronet vækst.
Sorten er meget robust mod æbleskurv, følsom for æblemeldug og meget robust mod æblekræft.
Blomsterfarven i ballonstadiet er lysrosa. Selve blomstringen er middeltidlig.
Æblets kvalitet og sæson
Æblets sæson er middeltidlig, det er spisemodent fra september/oktober.
Æblet har et middel attraktivt ydre.
Kødet er tørt med middel sødme, stærk syrlighed og megen aroma.
Smagen af Cox 'La Vera' Rød vurderes samlet som god.
Æblet har en meget lang holdbarhed.
Æblets ydre
Æblet er middelstort
Formen er rund konisk og symmetrisk.
Æblets grundfarve er grøngul. Dækfarven er rød.
Dækfarven dækker ca. 75 % af æblet. Æblets dækfarve er helt jævn/jævn med svage striber.
Skrællens overflade er ujævn.
Der er opsvulmet stilk. Stilkenden har en lille fortykkelse.
Stilkroden på den midterste frugt har ofte en fortykkelse. Stilkgruben er middeldyb, med noget rust.
Bægerhulen er middeldyb, og bægeret er middelstort og halvåbent.
Der er svage ribber omkring bægeret.
Æblets indre
Når æblet er gennemskåret fra blomst til stilk kan man se følgende karakterer:
Kernerne er mørkebrune og store.
Skrællen er tyk. Frugtkødet har en gullig farve.
Kødet er fast med en fin struktur.
|