|
||||||
Luk |
Bellidas historie og anvendelse
Bellida stammer oprindeligt fra Holland fra Wageningen .
Bellida er en krydsning af Idared x Elstar
Bellida er kendt i Danmark siden 2005. Sorten er eller har været noget dyrket.
Bellida er eller har været egnet til dyrkning i erhverv.
Æblet bruges som spiseæble.
Bellida gror på Pometet.
Træet
Sorten er meget følsom for æbleskurv, meget robust mod æblemeldug og meget robust mod æblekræft.
Blomsterfarven i ballonstadiet er mørkrosa. Selve blomstringen er middeltidlig/sen.
Æblets kvalitet og sæson
Æblets sæson er sen, det er spisemodent fra november/december.
Bellida er høstmoden middel til sent (første halvdel af oktober).
Æblet har et over middel attraktivt ydre.
Kødet er meget saftigt med megen sødme, svag syrlighed og ingen eller svag aroma.
Smagen af Bellida vurderes samlet som middel god.
Æblet har en lang holdbarhed.
Æblets ydre
Æblet er stort
Formen er fladrund og symmetrisk.
Æblets grundfarve er grøngul. Dækfarven er rød.
Dækfarven dækker ca. 50 %/75 % af æblet. Æblets dækfarve er jævn med svage striber.
Skrællens overflade er glat.
Stilkenden har en ingen fortykkelse.
Stilkgruben er dyb, med noget rust.
Bægerhulen er middeldyb, og bægeret er middelstort og lukket.
Der er ingen eller meget svage ribber omkring bægeret.
Æblets indre
Når æblet er gennemskåret fra blomst til stilk kan man se følgende karakterer:
Kernerne er brune og store.
Skrællen er middeltyk. Frugtkødet har en hvid farve.
Kødet er meget fast med en middel fin struktur.
Kødet har svag tendens til brunfarvning efter overskæring.
|